Броени часове преди вота на недоверие срещу Петър Москов, от ГЕРБ препотвърдиха подкрепата си към него.

Припомняме, утре са дебатите по първия вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов - той е насочен от БСП  и ДПС към сектор "здравеопазване" и ресорния министър Петър Москов.

Самият Москов използва вечерта преди вота да се срещне с парламентарните групи на партиите, подкрепящи властта - коалиционните партньори от ГЕРБ и РБ, като и ПФ и АБВ.

Оформя се плътна подкрепа от страна на мнозинството, доволен остана от срещите си Москов. Той разказа, че говорил с депутатите по различните мотиви на опозицията за вота, изяснил тезите и точките, по които БСП и ДПС не са прави.

Имало е и разговор за пръстовия идентификатор, като здравният министър дълго обяснявал на ГЕРБ идеята, мотивите и ползите. "Мисля, че се получи смислен диалог", доволен остана Москов.

Той уточни, че от ГЕРБ са го помолили за информация на всеки етап от реализиране на идеята, за да могат и те да премахват притесненията у хората и слуховете.

"Не съм притеснен преди вота и след него няма да бъда", отсече Москов.
Единствените му притеснения в момента са свързани с това колко е спал последната седмица, призна шеговито министърът, намеквайки явно за тежкия си работен график.