Лидерът на НФСБ Валери Симеонов защити качествата на Петър Москов, като го постави на една везна с най-лошия според него здравен министър – Таня Андреева (от правителството на Пламен Орешарски, подкрепяно от вносителите на настоящия вот БСП и ДПС, б.р.).

Припомняме, в Народното събрание се провеждат дебатите по вота на недоверие заради здравните политики на правителството. Те започнаха в отсъствието на неговия ръководител – Бойко Борисов. Вотът бе иницииран от БСП и ДПС.

Само ги съпоставете, няма място за съмнение, убеден е лидерът от Патриотичния фронт.

Той е категоричен, че мотивите за вота лежат върху лъжливи факти. Затворени болници няма и няма и да има, припомни Симеонов. Ако една политическа сила е имала неуспешна политика в здравеопазването, как иска вот на недоверие именно там, възмути се депутатът.

Той изтъкна, че тази година НЗОК е започнала работа без дефицит, без изплащане на стари дейности и това трябва да се отчете на фона на предишните години. Ние твърдо няма да подкрепим вота, застана той зад гърба на Петър Москов.

Чий е Москов и кой е опозиция отклониха дебата от здравеопазването

Чий е Москов и кой е опозиция отклониха дебата от здравеопазването

Радан Кънев ядоса и БСП, и ГЕРБ

Този вот е просто, за да го има, да се маркира опозицията, коментира по-рано в кулоарите Симеонов.

Според Валери Симеонов вотът на недоверие е лишен от сериозно основание. Опозицията е обявила темата на вота доста, след като заявили, че ще внасят вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 2”.

„Скочиха във водата и казаха хоп”, коментира още Валери Симеонов и посочи, че вотът е безсмислен.