Бившият здравен министър Петър Москов и някогашно главно действащо лице в Реформаторския блок вижда съюзници в патриотичните формации за новия си политически проект, подробности за който ще даде в началото на следващата година. Това коментира той в сутрешния блок на Би Ти Ви. 

Москов обаче поставя условие - съюзници не могат да му бъдат формации, които прикриват социалистически възгледи под понятието патриотизъм, визирайки "Атака" и Волен Сидеров, които той нарече "отровен двойник" на всичко смислено, който делегитимира патриотизма у нас.

Исканията на майките са справедливи, но и Симеонов е прав, тълкува Москов

Исканията на майките са справедливи, но и Симеонов е прав, тълкува Москов

БСП и ДПС са развалената храна на българската политическа витрина

Той допусна, че сред съюзниците му може да са Валери Симеонов и неговата НФСБ, както и ВМРО на Красимир Каракачанов.

Най-важният белег на патриотичните формации, с които Москов би колаборирал, е да имат проевропейска ориентация. По думите му, НФСБ също така доказали, че са партия, която защитава интереса на малкия и средния бизнес.

Запитан за отношението му към "Демократична България", където са повечето от бившите му съмишленици от Реформаторския блок, Москов посочи, че не иска да говори за тях, като само отбеляза, че либералната линия, следвана от формацията, също имала своите привърженици, но очевидно не гледа на тях като на бъдещи съюзници. 

Той коментира и проблемите на Правителствена болница, като обясни, че нейните проблеми били като на всяка друга голяма болница в страната.

Относно финансовото състояние на лечебното заведение, което е натрупало 30 млн. лв. задължения и има неизплатени заплати, Москов изтъкна, че проблемът бил в системата и отсъствието на държавата от здравеопазването. Според него не липсата на достатъчно пари е основният проблем, тъй като финансирането в здравната система нараства ежегодно със стотици милиони, а пък резултатите са все едни и същи. 

Любомир Спасов няма да бъде шеф на детската болница

Любомир Спасов няма да бъде шеф на детската болница

В момента проф. Любомир Спасов е директор на правителствената болница

Според него превръщането на Правителствена болница в педиатрична ще отнеме няколко години, ако идеята се реализира в добрия си вариант. От преструктурирането неминуемо щял да пострада и обучителният процес на студентите по медицина в Медицинския факултет към Софийския университет. 

Той съобщи също, че преди 3 г., когато бил министър, е имало осигурени 20 млн. евро от Норвежкия фонд за изграждането на детска болница у нас. Какво се е случило с този проект, той не знаел.