Министърът на отбраната Димитър Стоянов участва в поредното заседание на контактната група за отбранителната помощ на Украйна, което обсъжда обстановката в страната и предоставянето на международна помощ, съобщиха от Министерство на отбраната.

Форумът се проведе днес в Рамщайн, Германия. В състава на българската делегация са още началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска.

В рамките на форума в Рамщайн министър Стоянов проведе две двустранни срещи. С министъра на отбраната на Кралство Белгия Людивин Дедонде министър Стоянов обсъди военно-техническото сътрудничество между двете държави, възможностите за модернизация на Българската армия и други теми от взаимен интерес в областта на отбраната. Беше подчертано дългогодишното сътрудничество между България и Кралство Белгия. То ще продължи и на ниво командвания на въоръжените сили на Република България и на Кралство Белгия.

Военният министър: В "Рамщайн" никой не насилва никого да дава нещо

Военният министър: В "Рамщайн" никой не насилва никого да дава нещо

МО изпълнява решението на парламента за военна помощ за Украйна

Министър Стоянов проведе и двустранна среща с полския си колега Мариуш Блашчак. Двамата разговаряха за проектите за модернизация на Българската армия и за развитието на двустранните отношения в областта на отбраната.

Във форума участват министри на отбраната от държави-членки и страни-партньори на НАТО и Европейския съюз и експерти от двете международни организации. Домакин на срещата е секретарят по отбраната на САЩ.