НДСВ се завръща на политическата сцена. Това обяви проф. Огнян Герджиков пред БНТ.

През декември имахме национален съвет, а през януари ще имаме конгрес, на който ще поемем курс отново в политиката, посочи той.

Според него има хора с добро мнение за това, което е направила НДСВ.

Герджиков припомни, че основната заслуга за влизането на страната ни в ЕС и НАТО е именно на НДСВ. Не сме безгрешни, но времето, по което НДСВ беше на власт, беше много добро за България, изтъкна той.

По негови думи в партията ще има много силни познати лица, но и много нови, имало желаещи да се запишат.

Герджиков обясни, че все още не е ясно кой ще бъде председател на партията - това щяло да се реши на конгреса. Ще се реши и дали отцепилите се от движението партии да бъдат поканени да се върнат.

"Нямаме време" - Николай Габровски като пред студентски изпит се надява на Отл. (6)

"Нямаме време" - Николай Габровски като пред студентски изпит се надява на Отл. (6)

Третият мандат за него е хазартен и обременен

Ще направим така, че да имаме готовност за избори - завръщаме се в политиката с всички необходими действия и стъпки, подчерта той.

Герджиков, който е и бивш служебен премиер, отбеляза, че историята ни не познава толкова много служебни кабинети за толкова кратко време.

Според него служебните кабинети дотук са се справили доста прилично и изрази мнение, че и настоящият ще изкара до края с успех. Важното обаче било да се погледне в перспектива.

Герджиков смята, че ГЕРБ са постъпили много мъдро с избора на състав на проектокабинет, защото не са подходили политически. Той обаче не е оптимист, че правителството ще мине.

"Качествен е съставът на този проектокабинет, но това няма почти никакво значение. Ако ще да се предложат все Нобелови лауреати, те пак няма да получат мнозинство, защото са предложени от ГЕРБ", категоричен бе той.

Герджиков поздрави Николай Габровски за избрания проектокабинет и посочи, че има великолепни впечатления от предложения за енергиен министър Николай Павлов, който бе министър в неговото служебно правителство.

Справка на News.bg в официалната страница на НДСВ показва, че към настоящата дата съпредседатели на партията са Станимир Илчев, Съби Събев и Олимпи Кътев. 

НДСВ - ковачницата за кадри на кабинета на Слави Трифонов?

НДСВ - ковачницата за кадри на кабинета на Слави Трифонов?

Огнян Герджиков доволен, че ИТН имат "нюх за кадрите"