С шампанско и водосвет Националният фронт за спасение на България отвори вратите на новата си централа на бул. „Васил Левски" в София. В началото на първия брифинг в чисто новата зала за журналистите лидерът на партията Валери Симеонов отвори шампанско и почерпи всички присъстващи, а след края на събитието залата беше осветена официално.

Повод за брифинга бе и обявяването на поредното политическо споразумение и обединение в рамките на НФСБ. Днес Симеонов подписа споразумение с Национален идеал за Единство, които подобно на ГОРД на Слави Бинев и няколко други по-малки националистически формации стават част от НФСБ.

Симеонов благодари на колегите си от НИЕ за тяхното доверие и всеотдайност и за примера, който дават към всички истински патриотични формации. Само обединени можем да постигнем такъв резултат на предстоящите избори, че да изпратим в европарламента патриоти, които ще защитават нашите интереси, посочи Симеонов.

Предстои да се обединят структурите на двете сили, като редиците на НИЕ ще се влеят постепенно и официално към НФСБ чрез пререгистрация.

Листата на НФСБ за евроизборите пък ще бъде ясна в края на март, посочи Симеонов, тъй като издигането на кандидати трябва да стане според устава на отделните партии в патриотичното обединение. Принципът е на сътрудничество и взаимно доверие, така че в листата ще намерят онези най-достойни представители на партиите, обединени от НФСБ, увери Симеонов.