"Воля" ще ни вади от НАТО. Заявката дойде тази сутрин от лидера Веселин Марешки.

България няма как да започне каквато и да било процедура за излизане от НАТО, НАТО е част от националната сигурност, коментира казусът Цветан Цветанов. Подобни анонси водят до определени спекулации и внушения, по мнението му.

Явно обаче трябвало да се поговори с Марешки по темата. Няма да направим никакво отклонение от членството си в НАТО, отсече Цветанов. Председателят на ПГ на ГЕРБ не е запознат с аргументите на Марешки да ни вади от Алианса.

По думите на Цветан Цветанов евроизборите ще са лакмус за обществените нагласи. НАТО гарантира националната ни сигурност и териториалната цялост.

Румен Радев иска да сме лоялен член на НАТО не само на думи

Румен Радев иска да сме лоялен член на НАТО не само на думи

Според президента идеите на Марешки са "шеги"

Пламен Христов от "Воля" пък подчерта, че Марешки искал да се постави на обсъждане дали трябва да плащаме цената да сме член на НАТО. "Воля" застава зад лидера си. Ние сами не можем да си гарантираме националната сигурност, убеден е Христов. Дори и като член на Алианса пак не си гарантираме сигурността. Това е сериозен проблем, посочи депутатът. И в момента не сме пълноценен партньор на НАТО. Единна европейска армия трябвало да ни пази, а не НАТО. И Доналд Тръмп критикувал Алианса, по думите му.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ определи лансираната от Марешки идея като ярка форма на популизъм. Това е ГЕРБ, коментира той. Според него в тази идея прозира управляващата партия. Едните им партньори искали да ни вадят от ЕС, другите - от НАТО.

Това е много опасно, каза лидерът на ДПС. Партията му предупреждавала, че се случвали опасни неща.