Бившият регионален министър Николай Нанков обясни в социалната мрежа Фейсбук, че спи спокойно.

"Вечер спя спокойно и пожелавам на всичките си "доброжелатели" да са в същия мир със себе си и съвестта си", завършва публичното обяснение на Нанков.

Припомняме, след като прокуратурата започна проверка на финансовия министър Владислав Горанов, който живее в апартамент на своя кръстник от 180 кв. м излезе информация, че добронамерени кръстници и бизнеспартньори имат и други бивши или настоящи управленци. Нанков бе един от споменатите.

След това Горанов обясни, че при земетресението от 2012 г. съпругата и децата му се изплашили и за това кръстникът му го настанил в един от своите апартаменти безвъзмездно.

Припомняме, Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев подадоха оставка на 31 август след голямата катастрофа край Своге на 25 август 2018 г.

Горанов убеждава, че не е в конфликт на интереси

Горанов убеждава, че не е в конфликт на интереси

Нямало нищо нередно в това, че синът на Сариев работил в МФ

В публичен пост Нанков написа, че предпочел да даде информация по въпросите, които витаят в публичното пространство. "Всъщност всички отговори са отдавна в съответните регистри и нито един от тях не ме е притеснявал и не ме притеснява", пише Нанков.

"Надлежно съм декларирал свързаност с физическото лице, с което преди 9 години сме били съдружници, както и това е упоменато в декларациите при проучванията, правени ми във връзка с достъп до класифицирана информация. Въпреки че бизнесът на бившата ми съдружничка няма връзка с проекти, управлявани от МРРБ.

  1. Не, нямам общ бизнес с Тодорка Сотирова или нейни близки. Да, член на моето семейство, а след това и аз, съм имал общ бизнес с близка на Тодорка Сотирова в далечните вече 2008 - 2009 г., когато съм бил далеч от политиката и публичния живот.

  2. 2. На адреса на апартамента, част от който ми е предоставен безвъзмездно от Сотирова, има регистрирано едно дружество и знам за това.

  3. 3. На адреса в гр. Априлци, където е родната ми къща, прехвърлена ми през 2017 г., са регистрирани две дружества, свързани с роднина на "семейната приятелка", които не развиват дейност, видно от публикуваните годишни финансови отчети на електронната страница на Агенция по вписванията - търговски регистър на адрес www.brra.bg, която е публична и всеки може да направи справка относно тези обстоятелства.

  4. 4. Предвид справката в търговския регистър и очевадната липса на каквото и да било дейност, следва логично въпросните дружествата, регистрирани на двата адреса в гр. Априлци, да не изпълняват дейности, включително и по европроекти и обществени поръчки. След направена справка същото важи и за дружеството, регистрирано на адреса в гр. София", пише Нанков.

Нанков уверява, че няма никакви нарушения, които да са в разрез със закона или с морала.

Стойнев пита Нанков дали е морален или лоялен

Стойнев пита Нанков дали е морален или лоялен

Да се подкрепя експерта и червените да спрат с омразата и агресията иска Цветанов