От два дни имам усещането, че Борисов управлява държавата. Това написа във Фейсбук лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова.

Тя посочва, че по негово време е било абсолютно същото: "Ако мълчиш и си послушен, си добре. Ако обаче кажеш и една дума, която не харесва на управляващия господар, започва тричането".

Нинова заявява, че след подаването на оставката й и изложените мотиви разни хора не се свенят публично да лъжат.

Костадин Паскалев: Нинова използва оставката си за скандал и в БСП

Костадин Паскалев: Нинова използва оставката си за скандал и в БСП

Кристиян Вигенин може да води преговорите вместо Нинова

"Новата опорка е, че съм се договорила с Гешев и че когато прокуратурата нахлула в президенството, съм се скрила. Но архивите говорят и казват истината. За любопитните, и свободни хора ги припомням: от площада и от парламентарната трибуна. На зависимите и лъжците ще отговарям само с фактите:

Нинова: Всички заедно сме пред президентството

Срещу президента Радев се води война от първия ден от неговото избиране.

Днешният акт е безпрецедентно действие за президентската институция и държавата ни изобщо. От БСП не премаме тази показност и зрелищност, с които се нахлува в президентската институция.

Затова сме тук, пред президенството, с цялата парламентарна група и младежите от партията, за да заявим категорично: Вярваме в почтеността на Румен Радев, вярваме в неговото достойнство, искаме да се спазват Конституцията и върховенството на закона. Да си пазим институциите като темелите на българската държава", пише тя в социалната мрежа.

Припомняме, след катастрофалните резултати за БСП на изборите - червената партия вече е едва четвърта парламентарна сила - лидерът Корнелия Нинова подаде оставка. Това обаче не е първата й оставка - предишната беше оттеглена, а изборът й начело на БСП потвърден по-късно и от първите преки избори в партията.

ИК на Радев и Йотова отрече да се бърка в работите на Нинова

ИК на Радев и Йотова отрече да се бърка в работите на Нинова

Антон Кутев напомня, че е член на БСП и е бил над 15 г. член на НС на БСП