52-ма са номинирани за председател на БСП. Това заяви на брифинг лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Досега има подадени официално 5 заявления за кандидати, допълни председателят на БСП. Това са Галина Василева, Перник, Ирина Михайлова, Перник, Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров.

Тя поясни, че Кирил Добрев все още не си е подал кандидатурата. 

"На 6 август - в четвъртък изтича срокът, в който номинираните трябва да подадат документи дали се кандидатират, или не. Подавам свои документи и се кандидатирам за пряк избор. От 12 август излизам в предизборна кампания", заяви соцводачът.

Кирил Добрев готов за лидер на БСП и за нов премиер

Кирил Добрев готов за лидер на БСП и за нов премиер

Не казвам, че съм ангел, но знам, че съм верният човек на вярното място

По думите ѝ по време на предизборната кампания предоставя правомощията си на зам.- председателя Владимир Москов, седми мандат кмет на Гоце Делчев.

Прекият избор за лидер на БСП ще е на 12 септември.

По отношение на присъдата на Румен Овчаров по делото за "Мини Бобов дол", Нинова заяви, че тя е репресирана и добави, че вярва, че на други инстанции тя ще се промени.

Според нея и финансовият министър трябвало да бъде подведен под отговорност.

На въпрос за увеличението на заплатите на администрация, Нинова заяви, че някои от службите в администрацията се нуждаят спешно от тези бонуси.

Този подход на финансова политика е познат от Борисов. Винаги, когато е притиснат от обстоятелства, от протести, той развързва кесията, тръгва с джипа, раздава пари, мислейки, че по този начин ще тушира общественото напрежение, подчерта Нинова.