"Имаме възможност за победа на предстоящите Европейски избори. Знам, че решението за Брекзит е сложно, но бихме искали във вариантите, които обсъждате, да защитите правата на българската общност във Великобритания", коментира Корнелия Нинова в среща с Иън Макникъл, политик от Лейбъристката партия и член на Камарата на лордовете.

Двамата се обединени около общото твърдение, че бедността нараства както на национално равнище - в България и Великобритания, така и в цял свят, което разтваря широко ножицата между бедни и богати.

Нинова обяснява и проблемите на България, свързани с доходите, неравенствата, здравеопазването, корупционните практики с евросредства

В БСП силово се налагат еднолични решения, притеснен Станишев

В БСП силово се налагат еднолични решения, притеснен Станишев

Надява се на "поправителен" на предстоящия партиен пленум

"Нашите евродепутати ще отстояват в бъдещия Европарламент еднакъв стандарт в храните, еднакви права на българите с тези на другите европейци, минимална европейска заплата и пенсия, младежка гаранция за работа на младите хора", допълва тя.

Според нея, БСП е "единствената партия с програма за европейските избори. За нас на първо място е какво ще правим там, как ще отстояваме българския интерес. Искаме дебат за Европа, но няма с кого".

"Другите партии не излизат с програма. А опонентите ни от ГЕРБ са затънали в корупционен скандал с апартаменти", коментира Корнелия Нинова.

Цветанов предупреди да се внимава с изказвания, да пазим добри отношения с Турция

Цветанов предупреди да се внимава с изказвания, да пазим добри отношения с Турция

Цялата атака срещу себе си, Цветанов обяснява с наближаващите избори