Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще изчака окончателните резултати от изборите, за да се коментира, но трудното започва от утре.

Нинова подчерта, че 92% от симпатизантите на БСП са гласували за втория мандат на Румен Радев, така че не е грешка неговата подкрепа. Позицията, която имахме в 46-то Народно събрание ни помогна да няма срив, който го има при другите партии на промяната. Нашето поведение с много послания ни помогна да бъдем така стабилни, както засега е третото място, каза Нинова.

Оставката на Корнелия Нинова не е обсъждана след третото място на партията. Имало е събрание на Изпълнителното бюро на партията.

На пресконференция на "Позитано" 20 Нинова благодари на всички български граждани, които са гласували въпреки притесненията от коронавируса и машинния вот. Ниската избирателна активност на изборите е много силна камбана за проблем към всички ни - апатия и недоверие на гражданите към институциите, посочи Нинова.

БСП може да се срине до пето място?

БСП може да се срине до пето място?

Вижда се "ерозия" на ядрото на социалистите

По думите ѝ трябва мъдрост и разум при взимане на решения, като БСП ще се отзове на разговорите за правителство, с диалогичност, разумност и конкретни предложения. Нинова отбеляза, че разговорите за кабинет ще бъдат сложни, ще трябва време, но няма време за приемане на бюджета за 2022 г.

Според нея, докато се водят разговорите за правителство, най-голямото усилие ще бъде мнозинството в парламента за бюджета за 2022 г. БСП са готови със своя проектобюджет, като трябва да се търси разум и съгласи по отношение на политики за бюджета. Когато бъдем поканени за правителство, ще подходим по същия начин, увери Нинова.

анкета

Ще има ли правителство след изборите?

Виж резултати

Да 63.4%

Не 25.6%

Може ли да се предвиди? 8.4%

Нямам мнение 2.5%

Тя не може да каже какво трябва да стане и какво правителство трябва да се състави, има си органи на партията какви преговори за какво правителство и с кого да се води. БСП ще отидат с много ясна програма и приоритети за разговорите за съставяне на кабинет. Тръгването на авансово с червени линии и условия, с другите партии на протеста, ви казвам, че би се отразило зле на каквито и да било разговори. Не бихме казали от днес - това са ни червените линин, но искаме да бъде уважавана нашата програма и приоритети, настоя Нинова.

„Продължаваме промяната“ продължават промяната?

„Продължаваме промяната“ продължават промяната?

"Възраждане" прехвърлят бариерата от 4% за влизане в НС