5 думи казват всичко за ситуацията - страх, алчност, предателство, безотговорност и агония. Така коментира пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова трусовете между ПП/ДБ и ГЕРБ във връзка със сформирането на ново правителство съгласно договорката им за ротация, след оставката на Николай Денков от премиерския пост.

Според опозиционния лидер случващото се между партиите във властта изглежда като агония. Всеки ден на оставане на тази сглобка на власт ще задълбочава тази агония, отбеляза Нинова.

Събраха се, прегърнаха се, промяна и мафия заедно, каза още тя, като изтъкна, че сега пък ПП-ДБ И ГЕРБ си разменят обиди и епитети. Корнелия Нинова определи това като загуба на човешко достойнство

ПП-ДБ към ГЕРБ да предложат план за излизане от кризата, която създадоха

ПП-ДБ към ГЕРБ да предложат план за излизане от кризата, която създадоха

Как да се възстанови формулата на доверие

По думите на лидера на БСП повтарянето постоянно че изборите няма да променят нещо е голяма грешка. Тя е убедена, че нови избори трябва да има и че резултатът няма да е същия.

Нинова смята, че избирателите на ПП-ДБ са разочаровани начина на действие на партийните лидери. Аз съм убедена, че за толкова години хората ще оценят и нас, че останахме единствената държава, която не се прегърна с мафията, заяви Корнелия Нинова.

Запитана поносим партньор ли е "Продължаваме промяната" тя отговори лаконично - сложен.

Докато аз съм председател Борисов няма да вземе БСП, изтъкна лидерът на социалистите и отбеляза, че той е взел и унищожил десетки партии, а сега унищожава ПП.

ГЕРБ не отстъпват - извинение и разжалване на Асен Василев

ГЕРБ не отстъпват - извинение и разжалване на Асен Василев

"Нека заедно изработим план, адекватен на кризата, която умишлено създавате"

Нинова коментира и насочената срещу нея позиция на 49 от членовете на Националния съвет (НС) на БСП. Тя посочи, че броят им не е голям, на фона на всичките 185 членове на колективния орган. Категорична е, че партията не се управлява авторитарно. В коя авторитарна партия всеки ходи в която телевизия си иска и плюе срещу ръководството, мотивира се лидерът на БСП. Корнелия Нинова смята, че партията е единствената, в която решенията се вземат само от колективните органи. Упреците за авторитаризъм тя определя като абсолютна манипулация и дъвка. Посочи още, че БСП е единствената демократична партия у нас, в която председател се избира от всеки партиен член.

Другари излъчете си кандидат за председател, явете се на изборите наесен, а дотогава не пречете на партията, призова тя вътрешната опозиция. На въпрос дали ще се кандидатира за нов мандат начело на БСП, Корнелия Нинова отговори, че ще реши като дойде време, като това е въпрос и на номинации от страна на партийните структури.