1.2 млн. лв. са отпуснати от еврофондовете за подобряване популацията на Витоша, но къде всъщност отиват тези пари, пита председателят на "Екопрограма" Борис Ангелов.

Той обвини Министерството на околната среда и водите, както и министър Нона Караджова в злоупотреби с финанси, които той определи като "зелен октопод, поглъщащ милиони".

Ангелов разказа, че Министерството получава средства за подпомагане и закрила на дивите кози и мечки в парк "Витоша", а скоро след това се появяват новини, че същите животни тепърва ще бъдат улавяни и транспортирани до територията на парка.
Така Нона Караджова усвоява пари за биологични видове, които не присъстват в биорезервата.

Според Ангелов са налице и куп други нарушения на Караджова. Той съобщи, че екоминистерството е получило 1.5 млн. лева за реализиране на проект, който вече е реализиран от предишното правителство.
Бенефициент за парите е Консорциум ЕКП Води на името на Евгения Караджова.

Екоактивистът не пропусна да коментира и настоящата критична ситуация с "Дюнигейт" и застрояването на плажа в Иракли. Разбира се, че хората са прави да протестират и Иракли не е първият такъв случай, заяви Ангелов.

Той посочи, че министър Караджова е на главна позиция в екоминистерството още от правителството на Иван Костов и има основна вина в повечето подобни случаи.

Да сме живи и здрави да доживеем по-добри екологични времена, пожела за завършек Ангелов.

Припомняме, вчера на заседанието на комисията Антимафия в парламента стана ясно, че се проверява министър и обръч от облагодетелствани фирми, свързан с него.