Седмица след като пловдивските общинари отхвърлиха решението да се забрани носенето на бурка и аксесоари, закриващи лицето, една от съветничките в общината се появи на сесията на Общинския съвет загърната с черен копринен шал. Нина Гьошева - съветничка от Патриотичния фронт втрещи с необичайното си облекло залата, пише "Марица".

Забраната на бурките в цялата страна мина в комисията

Забраната на бурките в цялата страна мина в комисията

Единодушно гласуване в парламентарна вътрешна комисия

Символичната бурка беше сложена в знак на мълчаливия протест на патриотите, възмутени, че на предишната сесия не получиха подкрепа на мнозинството в предложението си за забрана на бурките. (според общоприетото, това е никаб който покрива косата - б.р.).

Бурките оцеляха в Пловдив

Бурките оцеляха в Пловдив

15 съветника бяха "за", 12 - "против" и 21 се въздържаха за промяна в наредбата

Александър Сиди напомни в декларация пред общински съвет, че Пловдив е европейска столица на културата и е непонятно решението на Общински съвет да отхвърли забраната за забулването.

"Вече 5 века радикалният ислямизъм се опитва да пробие в Европа, а от последните години ходят и с бомби скрити под бурките", каза Сиди. "Жената има и други права – да бъде красива, елегантна и да ходи с открито лице", напомни съветникът.

Той запита реторично своите колеги: „Днес в Пловдив няма бурки, а утре. Патриотите се бяха заканили отново да внесат предложението за забрана на забулването.