Общински съветници настояват за спешно изслушване на ръководството на столичното метро заради аварията по трасето на третия лъч.

Искането е на тримата общинари от БСП Калоян Паргов, Альоша Даков и Михаил Ставрев и двама от "Демократична България", които са членове на Комисията по транспорт в Столичния общински съвет.

Според правилника за работа на СОС петимата съветници, които са повече от 1/3 от състава на 13-членната комисия, имат право да поискат извънредно заседание.

Вкарват тежка техника за ремонта на метрото

Вкарват тежка техника за ремонта на метрото

Това заяви кметът Йорданка Фандъкова

Те настояват за подробна информация за ситуацията и причините, предизвикали деформацията на релсовия път в участъка между станциите "Театрална" и "Хаджи Димитър" само 5 месеца след пускането в експлоатация на третия лъч на метрото.

Припомняме, във вторник след 18 часа временно беше спряно движението между метростанция "Театрална" и метростанция "Хаджи Димитър".

Ден по-късно шефът на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев заяви, че преди да има яснота за причините, не може да се даде точен срок за възстановяване на движението в участъка.

Шефът на метрото не се ангажира със срок за ремонта

Шефът на метрото не се ангажира със срок за ремонта

Все още не са ясни причините - най-вероятно Перловската река е наводнила трасето