Макар и без политически опит, натрупан в годините, номинираният за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов лесно би влязъл в тази роля заради опита си в реалния живот и бизнеса.

Това каза конситуционалистът, бивш председател на Народното събрание и служебен министър-председател Огнян Герджиков. Хората около него има огромно значение, не по-малко от самия премиер. Ако той се огради с правилните хора, то тогава ще има успех.

По думите на Герджиков следва да има приемственост между новия кабинет и политиките на настоящия служебен такъв, в който имало "великолепни личности".

ИТН: Няма петъчен сценарий, спазихме процедурата

ИТН: Няма петъчен сценарий, спазихме процедурата

Няма да взимат министри от други партии и от служебното правителство

Поне година-година и половина - толкова следва да изкара във времеви план евентуалното ново управление, макар практиката да показва, че подобни правителства, уповаващи се на плаващо парламентарно мнозинство, не просъществуват много във времето, подчерта той.

"Непремерен ход, който крие много рискове" - така за пореден път определи Герджиков "крайъгълния камък" в доктрината на ИТН - мажоритарните избори.

Нови избори наесен не следва да бъде изключвано като вариант, смята бившия премиер. "Смятам обаче, че правителството ще изкара поне година", добави той.

Неуспех за кабинет би довел политическа криза, предупреди Стефан Янев

Неуспех за кабинет би довел политическа криза, предупреди Стефан Янев

Вижда възможност за приемственост