"Нова република" отчете първата си победа с решението за машинно гласуване навсякъде. Това е първата победа на "Нова република", обяви на брифинг говорителят на формацията Трайчо Трайков. Тази победа била постигната от всички българи. Законът трябва да бъде спазен, категоричен е той.

Припомняме, че Върховният административен съд (ВАС) отмени решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за машинно гласуване само в 500 секции. Комисията се задължава да осигури гласуване с машини във всички над 12 000 секции. От комисията обявиха, че ще се съобразят с решението на съда, но изразиха резерви относно заради кратките срокове, с които разполагат.

Съдът разпореди машинно гласуване навсякъде
Обновена

Съдът разпореди машинно гласуване навсякъде

ВАС отмени решението на ЦИК за 500 секции

И Петър Славов поиска ЦИК да спази закона и да спре с оправданията. Машинното гласуване е гарант за честността на изборите. Това гласуване реално отчита преференциите. От 2009 г. се гласува машинно, макар и експериментално, припомни Славов. Досега можело да се купят достатъчно машини, за да се спази законът.

Мартин Димитров поиска оставките на ЦИК. Служебният кабинет да не се оправдава, че е скъпо и трудно за осигуряване. Над 3 милиарда лева са похарчени за АЕЦ "Белене". Стига лъжи и глупости, законите трябва да се спазват, подчерта Мартин Димитров. През липсата на машинно гласуване ГЕРБ и БСП навсякъде се опитали да спрат честния вот.

При машинното гласуване няма изчезване на гласове, доволен Трайчо Трайков

При машинното гласуване няма изчезване на гласове, доволен Трайчо Трайков

Според Мартин Димитров машините могат да бъдат взети под наем

Радан Кънев съобщи, че днешната победа на формацията е лоша новина за ГЕРБ и БСП, както и за ДПС. Те разчитали на изборни манипулации. Обещаваме още лоши новини за ГЕРБ и БСП, закани се Радан Кънев. Фалшивите избори, възпроизвеждащи мафиотското статукво, стрували милиарди на държавата. Само за година парите щели да се върнат с машинен вот.

Екстрено търсят пари за машинното гласуване
Обновена

Екстрено търсят пари за машинното гласуване

МФ трябва да актуализира план-сметката

Няма пречка изборите да се проведат на 26 март и да не се отлагат. От "Нова република" са категорични, че няма да се повторят безсънните нощи в "Арена Армеец". От формацията настояват лидерите на партии да призоват избирателите си да гласуват машинно. Машинното гласуване щяло да ни струва "една седмица кражби по стандарта на ГЕРБ", както обясни Радан Кънев.