Отново парламентът започна работа с искри между БСП и ГЕРБ. Поводът отново стана хасковлията Делян Добрев, за чието отстраняване настояват от левия сектор.

Иван Ченчев излезе на трибуната и обясни, че без никакви фиксации към личността на Добрев настоява той да излезе от залата.  Нямал основание да е депутат след становището на Конституционния съд по казуса с оставката му. Да се отстрани гражданинът Делян Добрев, категорично настоя Ченчев.

Председателят на НС Цвета Караянчева обясни, че нямало казус с депутата.

Самият Делян Добрев вижда две причини за атаката на социалистите. И днес бил с червена вратовръзка и затова те му налитали като бик на червено, както се изрази той. Втората причина явно било  постигнатото при премиера споразумение с бизнеса за промишления ток.

БСП гони Добрев от НС, той настоява да го разстрелят

БСП гони Добрев от НС, той настоява да го разстрелят

Сложил си червена вратовръзка като знак на примирие с левицата

Припомняме, на 1 октомври, неделя, депутатът Делян Добрев обяви, че ще напусне политиката, след като беше обвинен за схеми в община Хасково от червения депутат Елена Йончева.

Няколко часа след като Добрев обяви това, герберите в цялата страна се обявиха против това негово решение. В няколко отворени писма местните формации на ГЕРБ помолиха депутата да не се оттегля и призоваха премиера Борисов да не му приема оставката.

Йончева си иска Делян Добрев в парламента

Йончева си иска Делян Добрев в парламента

Подаването на оставката било, за да отмине бурята

Припомняме, в края на януари бе обявено решението на Конституционния съд относно оставката на Делян Добрев. Противоконституционно е решението на депутатите от 4 октомври 2017 г. да отхвърлят подадената оставка от депутата Делян Добрев, стана ясно от решението. То е на Конституционния съд по дело №8 за подадената от Добрев на 3 октомври. Производството беше образувано по искане на БСП с аргумент, че Народното събрание няма право да вземе решение против волята на народния представител.

Тогава левицата поиска Делян Добрев отново да си подаде оставката.