От "Демократична България" призовават правителството да препоръча на българските представители в Съвет "Правосъдие и Вътрешни работи" да подкрепят Лаура Кьовеши за поста Европейски главен прокурор.
Призоваваме и всички български евродепутати да гласуват за избора на Кьовеши за Европейски главен прокурор.

Това се казва в позиция на политическото обединение.

Българското демокрачно обединение се разграничава от опитите на корумпираното социалистическо правителство в Букурещ да провали кандидатурата й.

Румъния се закани да блокира кандидатурата на Кьовеши за шеф на европрокуратурата

Румъния се закани да блокира кандидатурата на Кьовеши за шеф на европрокуратурата

ЕС не знае за "извършените от Лаура Кьовеши злоупотреби"

Общата Европейска прокуратура на Съвета е една от най-важните стъпки към Единна Европа и налагане на общ стандарт за правосъдие и преследване на корупцията и измамите с Европейски фондове.

Очаква се, че новият Европейски главен прокурор да има широки преки правомощия за преследване на корупцията, измамите с Еврофондове и трансграничните измами с ДДС.

Стартът на Европейската прокуратура е ключова крачка към постигане на политиката по кохезия и управление на Европейските фондове. Целта е парите на европейския данъкоплатец да се изразходват в полза на гражданите и бизнеса, а не на корумпирани политически кръгове.

Европейската солидарност е за честните хора, а не за крадците, категорични са от ДБ.

Президентът на Румъния отстрани антикорупционния прокурор Кьовеши

Президентът на Румъния отстрани антикорупционния прокурор Кьовеши

Йоханис се съобрази с решение на Конституционния съд от май

Изборът на Европейски главен прокурор е особено важен и за България. Страната ни е най-бедна в ЕС, с най-голяма нужда от подкрепа, но и с най-тежки проблеми с корупцията.

Номинацията на дългогодишния Главен прокурор и ръководител на Националната антикорупционна прокуратура (DNA) на Румъния Лаура Кьовеши е добра новина за всеки, който иска изравняване на стандарта на живот в Източна и Западна Европа, се казва в позицията.

Член на ВСС обяви за провокация на Лозан Панов посещението на прокурор Кьовеши

Член на ВСС обяви за провокация на Лозан Панов посещението на прокурор Кьовеши

Целта била постигната - станал бил цирк

Според ДБ за България е от ключово значение да има външен надзор върху дейностите на родната прокуратура. За 10 години сме получили над 35 милиарда лева от ЕС и при фрапиращите данни за злоупотреба с европейските финансови средства няма нито един осъден из редиците на упражняващите властта у нас.