Необходимо е сключване на ново коалиционно споразумение на Реформаторския блок, както и той да бъде разширен с нови партньори.

Това е мнението на преизбрания лидер на Движение България на гражданите Меглена Кунева на пресконференция резултатите от Третото национално събрание на партията, което се състоя вчера, съобщава БТА.

По думите й след президентските избори трябва да се проведе форум на Реформаторския блок, на който да се пристъпи към федеративно или конфедеративно обединение на формацията.

До Нова година ще бъде приет нов закон за професионалното образование, който ще представлява нов обществен договор между бизнеса, държавата и родителите.
По този начин професионалното образование ще стане престижно, посочи вицепремиерът и министър на образованието.

Кунева припомни, че образователната реформа, която търпи критики в момента и е наложена от предишното ръководство на министерството, с приемането на новия закон и тя, и екипът й са направили чудеса, за да започне нормално учебната година.

Тя уточни, че до две години ще стане ясно какви промени трябва да се направят в Закона за предучилищното и училищно образование, съобразно опита от сегашното му прилагане.