Отцепилият се от партия "Има такъв народ" Николай Радулов обяви в студиото на Нова телевизия, че са решили да създадат гражданско сдружение, за да отговорят на очакванията на хората. Независимият депутат не даде подробности за участниците в това сдружение, но обясни, че нагласата им е за участие в следващите избори.

Преди няколко дни друг отцепил се от ИТН -спортният министър Радостин Василев, обяви също намерение за самостоятелна политическа кариера. 

Радостин Василев със собствени политически амбиции

Радостин Василев със собствени политически амбиции

Новата ни партия по-скоро ще бъде в центъра

Николай Радулов не очаква "Има такъв народ" да влезе в следващия парламент. По думите му случилото се в този парламент е инспирирано от ГЕРБ.

"ГЕРБ стои зад всичко, естествено. Без ГЕРБ няма как да се случи всичко това. Те са втората по големина политическа партия, те са опитни в интригите в парламента, те примамват депутати с разни обещания, но при тях купуване на депутати няма", коментира с ирония Радулов. 

Радостин Василев няма да прави партия

Радостин Василев няма да прави партия

Не е получавал покана да стане част от ПП

Според Радулов, в момента, за да има управление, трябва да се търсят хора от "Има такъв народ", но от "Продължаваме промяната" не са склонни да преговарят с хора, които са ги свалили - поне формално.

Радулов коментира твърденията, че на предишни избори е бил принуден да се откаже от депутатското си място, в услуга на лице, близко на Орлин Алексиев.

Шофьор или охранител на Слави опитал да ръководи Николай Радулов

Шофьор или охранител на Слави опитал да ръководи Николай Радулов

Дълго ни повтаряха, че ние сме никой, че ще гласуваме, както ни се разпореди

Той обясни, че е бил втори в листата, но с много лични и други професионални ангажименти. "Тъй като се виждаше, че онова народно събрание ще е с малък срок, се съгласих. Не знаех кой е човекът и че е свързан с Орлин Алексиев. Сега разбрах", обясни Радулов. С него тогава разговаряли Тошко Йорданов и Виктория Василева. 

Депутатите, напускащи Слави: Мафията проби, а и ИТН е бизнес проект

Депутатите, напускащи Слави: Мафията проби, а и ИТН е бизнес проект

Радостин Василев: Казваха ни, че докато Караджов е на власт, ще има правителство