Невъзможно е "Има такъв народ" да участва в следващо управление и да има министри в него, като при евентуално съставяне на нов кабинет в настоящия парламент партията на Трифонов единствено би могла да даде парламентарна подкрепа.

Това мнение изрази на въпрос на News.bg един от отцепилите се депутати от ИТН Георги Георгиев.

Радулов за подкрепата на независимите за кабинет на БСП: Всеки сам си преценя

Радулов за подкрепата на независимите за кабинет на БСП: Всеки сам си преценя

Хората искат да има възмездие

"Нашето мнение (на отцепилите се от ИТН депутати) е, че няма как да се доверим на "Има такъв народ" на база на това, което сме видели. Нека не забравяме, че едни хора участват в преговорите от името на ИТН, но решенията не се вземат от тях, те са проводници на тези решения. Решенията се взимат на друго място. Предпочитаме по-скоро да подкрепят правителството, а не да участват в него", каза той.

Все пак Георгиев даде положителна оценка на това, проектозаконът на "Продължаваме промяната" за КПКОНПИ мина на първо четене през правната комисия в НС в сряда, в това число и с гласовете на ИТН. 

Борисов честити на българите 1200 лв. за мегаватчас

Борисов честити на българите 1200 лв. за мегаватчас

Бившият премиер страдал, на границата била контрабанда

"Но ако някой е бил добронамерен - този закон е внесен в Народното събрание на 9 юли, ако някой е искал добронамерено да направи поправки в него, да проведе публично обсъждане, е могъл да го направи. Това обаче не е направено, затова имам искрени съмнения, че ИТН искат да участват в борбата с корупцията", подчерта обаче независимият народен представител.

Днес от 15 часа отцепилите се от ИТН шест депутати ще проведат среща с БСП в рамките на преговорите за съставяне на кабинет с третия проучвателен мандат.