Парламентът спори кога да дойдат Порожанов и Радев, за да информират за чумата в Ямболско. Драгомир Стойнев настоя за регламентиране на дебата.

"Необходимото да регламентираме този дебат, защото нормално е от опозицията ще имат въпроси", посочи той. "Днес разбирам, че двамата министри няма да дойдат", възропта Стойнев като посочи, че министърът на вътрешните работи Валентин Радев вчера е излъгал цялата страна - че едва ли не бил получил подкрепа от всички политически сили.

Собственичката Анна от Болярова не дава втора проба от стадото си

Собственичката Анна от Болярова не дава втора проба от стадото си

Според Биков, Нинова е виновна за срива на доверие, а социалистът Иванов вижда дезорганизация и хаос

"Да подкрепяме министъра, че сутрин става и отива на работа, това не е работа на народните представители", отбеляза Стойнев. Той настоя за процедура двамата министри да бъдат поканени.

Емил Христов, зам-председател на НС и водещ заседанието заяви, че е изключително сложно положението в района.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отсече, че парламентарният ден днес започва в 9.00 часа и завършва в 14.00 часа и изтъкна, че ако от левицата работят до 9,30 часа и кой дошъл - дошъл, това е друг въпрос. Той информира, че двамата министри ще бъдат днес тук в парламента, както на дебата, който ще се води с министър-председателя, така и да вземат отношение за мерките срещу чумата.

БСП иска още доказателства за чумата и още оставки

БСП иска още доказателства за чумата и още оставки

Нинова недоумява и защо се спира евтаназията

Корнелия Нинова от своя страна попита дали председателстващият заседанието и председателят на парламентарната група на ГЕРБ водят разговор помежду си. Говорите ли си с председателстващия заседанието, попита тя.

Тъй като министрите Радев и Порожанов не дойдоха веднага в Народното събрание от "БСП за България" се заканиха, а и малко по-късно разпространиха до медиите стенограмите от заседанията на Председателския съвет в двата поредни дни, посветени на мерките срещу чумата.

Припомняме, лидерът на БСП Корнелия Нинова опроверга вътрешния министър Валентин Радев, че левицата е дала подкрепа за мерките срещу чумата. Нинова недоумява и защо се спира евтаназията. Корнелия Нинова иска и оставката на Румен Порожанов. Тя не приема взетите вече оставки като сериозно действие.

Радев и Порожанов отиват в НС да убеждават Нинова за чумата
Обновена

Радев и Порожанов отиват в НС да убеждават Нинова за чумата

Политически изказвания застрашават националната сигурност

Припомняме, на извънреден брифинг вътрешният министър Валентин Радев обяви, че с министър Порожанов ще отидат в Народното събрание, за да се опитат да убедят всички политически сили да подкрепят мерките. По думите на Радев поведението на някои политически сили застрашава националната сигурност. Порожанов и шефът на БАБХ показаха бланки от изследвания от френската лаборатория. Експертите са категорични, че към момента две са огнищата на чума в страната - стадото на баба Дора в Шарково и едно в Болярово.

Временно евтаназията е спряна, именно заради напрежението в обществото, но общините със зарада от чума са поставени под строг контрол.

Борисов освободи заместника на Порожанов

Борисов освободи заместника на Порожанов

Отиват си и още трима по разпореждане на премиера