Всички трябва да сме готови за избори, но сме готови на разговори за приоритети с БСП и третия мандат. Това стана ясно от думите тази сутрин на председателя на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров. Снощи партията проведе Национален съвет.

"ПП ще е конструктивна опозиция, знаят кои са нашите приоритети и когато се стигне до важните теми в зала, могат да разчитат на нас, че ще гласуваме за тези приоритети", поясни той.

Относно решенията на партията Гюров обясни, че е взето решение да се даде мандат на ръководството да проведе разговори за обединение за изборите с Демократична България, "Спаси София".

"Всички трябва да сме готови за избори", смята още Андрей Гюров.

Нинова мълчи ще приеме ли като мандатоносител подкрепа от ГЕРБ

Нинова мълчи ще приеме ли като мандатоносител подкрепа от ГЕРБ

Тя получи зелена светина да води преговори с всички партии

Даниел Митов бе лаконичен за очакванията за разговори за третия мандат на БСП. Той каза, че ГЕРБ все още нямат покана за разговори.

Позицията на партията на Бойко Борисов е да се говори по важни за приоритети за страната, но да се минат прозрачно процедурите по разговори и срещи. "Няма да си променяме позициите, само защото Продължаваме промяната" са казали нещо", каза той.

Йордан Цонев, председател на парламентарната група на ДПС, също бе категоричен: Ще се говори само по приоритети - Шенген, Еврозоната, съдебната реформа, европейските програми. "Как ще протекат нещата зависи от лидерските срещи", обясни той.

Проблем за ДПС е диалогът, "неприятен е", а "партиите са в окопи".

"Нагласите на прокситата на "Капитал" е да се пречи за създаването на каквото и да е правителство. Кризата се дължи на тях, особено на "Продължаваме промяната" след скандала с "Nexo".

Не е обречен третият мандат, смята обаче Йордан Цонев.

Партиите чакат покани от БСП за мандата, готови са на разговори

Партиите чакат покани от БСП за мандата, готови са на разговори

"Възраждане" биха приели разговор в двустранен формат