Депутати от "Демократична България", ДПС и ГЕРБ коментираха връчването на третия мандат на БСП в предаването на Нова телевизия "На фокус". Всички смятат, че съставяне на кабинет е трудно и се отива към нови избори.

Скандалът с депутата Албена Симеонова, на която името бе замесено с издирван от Интерпол терорист и скандала с Nexo бяха дирижирано направени и подготвени, за да е сигурно, че третият мандат няма да е в "Демократична България". Това смята народният представител Ивайло Мирчев от ДБ. Той посочи, че е странно, че президентът се е спрял за третата папка на БСП.

Сигурен съм, че има критична маса от хора, които очевидно не искат реформа на прокуратурата, добави още Мирчев. Според него на БСП ще им е трудно да съставят правителство, защото партията няма план.

"Дали отиваме на избори - ще покаже следващата седмица. На този етап за преговори с БСП не може и да става дума. Прекалено много неща ни отдалечават вече с БСП", коментира той.

"Български възход" са готови да разговарят с БСП за съставяне на правителство

"Български възход" са готови да разговарят с БСП за съставяне на правителство

БВ обявиха, че са готови на всичко в името на редовен кабинет

Рамадан Аталай от ДПС коментира, че преценката за даване на мандата на президента Румен Радев на ПГ на БСП е негово право. "Демократична България" много искаха мандата, затова вероятно не им го даде, посочи той.

Твърдо отиваме на избори, смята още Аталай и "ДПС ще има място в парламента, тъй като е партия на 33 години".

Депутатът акцентира, че с мандат на БСП и премиер на ДПС вече е имало правителство. "ГЕРБ не могат да бъдат изключени при всички случаи, когато ще се създава програма", коментира още Рамадан Аталай.

Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ смята, че даването на мандат на БСП цели да не се състави мнозинство.

Тя потвърди, че са разговаряли с "Демократична България" и са водени разговори по приоритети за евентуална подкрепа. Разчитаме амбицията на президента Румен Радев, че иска да управлява още, след като връчи третия мандат на БСП, отговори Атанасова.

Съгласно календара най-вероятните избори ще са в края на март-началото на април, изрази мнение тя. Атанасова не знае БСП да имат кандидат нито за премиер, нито за правителство.

БСП казва за мандата след Национален съвет

БСП казва за мандата след Национален съвет

Според Георги Свиленски е рано да се предпоставя съдбата на третия мандат