По покана на президента на Азербайджан Илхам Алиев българският държавен глава и първата дама заминават на официално посещение в Азербайджанската република на 14 и 15 ноември 2011 г.

Президентът Първанов ще награди азербайджанския си колега с най-високото държавно отличие орден "Стара планина" - с лента, за неговите изключително големи заслуги за развитието и сътрудничеството между България и Азербайджан.

Държавните глави на България и Азербайджан ще продължат изключително активния диалог на най-високо равнище, като в разговорите са предвидени темо по активизиране на търговско-икономическия обмен и инвестициите.

Акцент ще бъде сътрудничеството между двете страни в областта на енергетиката, като доказателство за това е присъствието в делегацията на Първанов глава на министъра на икономиката Трайчо Трайков.

Освен него пътуват и социалният министър Тотю Младенов, заместник-министърът на външните работи Константин Димитров, председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова и бизнес делегация.

През втория ден от посещението президентът Георги Първанов ще се срещне с председателя на Народното събрание Октай Асадов и министър-председателя Артур Расизаде.