На 30 юли на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2 президентът Георги Първанов ще връчи висши държавни отличия на извънредните и пълномощни посланици на Китайската народна република, Република Ирландия и Република Армения, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

В 10.00 часа държавният глава ще връчи на Джан Вансюе орден "Стара планина" - І степен. Посланикът на Китайската народна република ще получи висшето държавно отличие за изключително големите му заслуги за развитието на двустранните отношения между България и Китай.

В 10.30 часа президентът ще награди Джефри Кийтинг с орден "Стара планина" - І степен. Посланикът на Република Ирландия ще получи висшето държавно отличие за изключително големите му заслуги за развитието на двустранните отношения между Република България и Ирландия и по повод окончателното му отпътуване от страната.

В 11.00 часа държавният глава ще награди Сергей Манасарян с орден "Стара планина" - І степен. Посланикът на Армения у нас ще получи висшето отличие за изключително големите му заслуги за развитието на българо-арменските отношения.