Премиерът Кирил Петков се похвали с високия износ. Това стана по време на дебатите в НС по вота на недоверие. Той обвини опозицията в неверни внушения.

Какъв икономически срив, когато говорим за икономически ръст?, обясни Петков. Увеличихме минималната работна заплата, похвали се премиерът. Той изтъкна ръста на пенсиите, помощите за младите семейства и безплатните детски градини. Ръст в заплатите има на лекари и учители. 282 милиона лева допълнително отива за хората с увреждания. Предприемат се мерки за бизнеса заради тока и газа. За битовия потребител цената на тока остана непроменена, заяви Петков.

По думите му инфлацията у нас е привнесена. Дългът намалява, похвали се министър-председателят. Абсолютно невярно е твърдението, че хазната е останала без пари, отчете Петков и обясни, че около 9 милиарда лева е фискалният резерв. Отблокиран е планът за възстановяване.

Отчитаме ръст на българските и чуждестранни туристи с над 40%, по мнението му. Прекратени са неефективните пътни проекти. Пет нови моста над река Дунав ще има, по думите му. Това са само част от икономическите постижения на властта, както каза премиерът.

Закрихме специализирания съд и прокуратурата, закрихме златните паспорти, отчете още Кирил Петков. Той отчете номинацията на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. Това правителство няма да разреши да се краде от българския данъкоплатец, увери премиерът.

Сега депутатите трябвало да изберат дали да са на страната на промяната или ще спрат реформите. Много от вас са с чисти помисли, обърна се той към депутатите от ИТН и поиска тяхната подкрепа. Петков им припомни депутатската клетва.

Кирил Петков оптимист за вота на недоверие

Кирил Петков оптимист за вота на недоверие

Ще чуем мотивите, каза той