Премиерът Кирил Петков е уведомен днес от Държавната агенция "Национална сигурност" за отнетото разрешение за достъп до класифицирана информация на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

Министър-председателят Петков приветства българските служби за сигурност за действията им в интерес на спазването на законите.

Няма да има нито един човек над закона, категоричен е Петков.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че ДАНС е отнела достъпа до класифицирана информация на шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

Цацаров за отнетия достъп: След продължителен натиск на Петков и Рашков върху ДАНС

Цацаров за отнетия достъп: След продължителен натиск на Петков и Рашков върху ДАНС

Шефът на Антикорупцията ще обжалва акта пред съда

Впоследствие самият Цацаров заяви, че това се е случило след продължителен институционален натиск, упражнен спрямо ръководството на агенцията от премиера Кирил Петков и от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Правосъдният министър Надежда Йорданова обаче отрече кабинетът да е оказал натиск на ДАНС по случая, подчертавайки, че това не е натиск на правителството, а изпълнение на конституционните правомощия.

Бившият премиер Бойко Борисов пък настоя парламентарната антикорупционната комисия да се събере незабавно в Народното събрание и да изслуша Сотир Цацаров за обвиненията, които има към него.