Най-добре е парламентарната антикорупционната комисия да се събере незабавно в Народното събрание и да изслуша Сотир Цацаров за обвиненията, които има към него. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Изказването му е по повод анонса за оставката на шефа на КПКОНПИ и отнемането на достъпа му до класифицирана информация.

По негови думи трябва и ДАНС да бъде изслушана по казуса.

"С оставката на Цацаров ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ. Не може да не Ви прави впечатление, че КПКОНПИ са само в Бургас, Поморие, Стара Загора, Враца, всички са кметове на ГЕРБ и в нито едно кметство на ДПС, БСП, нито на ИТН в Благоевград, нито в тези на "Демократична България", коментира още той по време на посещение в село Грашево.

Бившият премиер посочи, че изявлението на Кирил Петков, че иска да сложи свои хора в прокуратурата го кара да бъде внимателен.

Искам да видя закони, настоя той.

Отнетият допуск нямал общо с оставката на Цацаров

Отнетият допуск нямал общо с оставката на Цацаров

Атанас Славов поясни, че за целта трябва да има конкретни доказателства

Според него днешната акция на ДАНС и полицията в "Булгаргаз" е резултат от "война на хасковските групи на Асен Василев и Румен Радев".

"Имам чувството, че ако знамето беше в стария вариант с герба, щяха да го изчегъртат, а накрая чегъртат и хората на Радев. Хасковските войни са чудовищни, всички назначения са от Хасково. Сега налетяха на шефа на "Булгаргаз", човек на Радев. Хасковската група на Асен Василев стърже хасковската група на Румен Радев", обобщи Борисов.

Цацаров за отнетия достъп: След продължителен натиск на Петков и Рашков върху ДАНС

Цацаров за отнетия достъп: След продължителен натиск на Петков и Рашков върху ДАНС

Шефът на Антикорупцията ще обжалва акта пред съда

Той подчерта, че ГЕРБ винаги са били за по-голяма ваксинация и са подкрепяли зеления сертификат, но веднага за всички. Те обаче не подкрепяли "измислиците в момента" - ще има зелен сертификат за МС, ама някой друг път, ще има за парламента, но след 20 дни, а за обикновения човек от днес за утре. Именно това по негови думи породило протеста на "Възраждане".

Лидерът на ГЕРБ заяви и че протестите на "Възраждане" по негово време са били по-насилствени, а сега са по-мирни.

"Другото, което ми прави впечатление е, че, когато "Възраждане" окупира МРРБ, всички казвахте колко е хубаво, че трошат, а изведнъж Ви заболя много. Който сади ветрове, жъне бури. Същите тези хора атакуваха министерството. Когато бяха до Радев, бяха готини. Направиха си протест, изведнъж станаха лоши. Вижте дали сега не са тихи и кротки", заяде се бившият премиер.