ГЕРБ би могла да съществува и без лидера си Бойко Борисов, дори е добра идея той да напусне, каза пиар експертът Арман Бабикян пред БНР.

"Бойко Борисов трябва да напусне, не защото ГЕРБ има проблем с преминаването на бариерата, а защото личността му, начинът му на производство на политика запушват процесите в ГЕРБ и шанса тази партия да се превърне в нормална, демократична партия", заяви Бабикян.

Той коментира и задаващите се процесите в българската политика през следващата година, която ще е белязана с избори.

Ако изборите бяха днес: негласуващите с най-голям процент

Ако изборите бяха днес: негласуващите с най-голям процент

Според изследване, най-голямата преднина остава за ГЕРБ и БСП

Експертът прогнозира, че през 2017 г. предстои да видим нови лица и политически играчи, но уточни, че според него това е само началото на процеса, а не финалният резултат.

Според Бабикян какви са шансовете на всеки от тях, е още рано да се прогнозира.

Експертът смята, че предстоящите предсрочни парламентарни избори е възможно да бъдат последвани и от следващи предсрочни избори.

Българите готови да чакат за мъдри изборни промени според "Галъп"

Българите готови да чакат за мъдри изборни промени според "Галъп"

Обвиненията срещу министри трябва да продължат

Бабикян смята, че "влизаме в един ритъм на избори". Той ще извади на повърхността хора, които до днес са били пасивни в политическо отношение. Експертът подозира и какви ще са причините това да се случи.

"Това е свързано, разбира се, с бедността, но най-вече и с наднорменото ниво на корупцията".

Пиар експертът съзря и още нередности, които ще сформират политическата обстановка през идната година, заради настроенията на хората. Той смята, че сред тях са липсата на справедливост, която ни преследва от 25 години, "но, ако щете и неграмотността в администрацията, в рамките на управлението, което трябва да упражнява и разбира се - корупцията".

Той сравни държавата с конструкция, която все пак има някаква степен на поносимост към натоварването, което се упражнява спрямо нея. Въпросното натоварване идва от нивото на корупцията и нивото на неграмотността при управлението. Бабикян смята, че поносимостта вече е към края си.

Политически проект на Слави Трифонов обръщал из основи политическата картина

Политически проект на Слави Трифонов обръщал из основи политическата картина

Голяма част от този вот ще е протестен

За новите хора, които ще се появят в политиката Бабикян коментира, че трябва време да се прецени доколко са истински, "защото ние сме слушали наистина много заявки и накрая се оказва, че около дадена кауза са събрани няколко познати лица, които са симпатични едно на друго - и дотам".