Плевнелиев е лъжец и клеветник, изригна на брифинг в Бургас зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

Повод за гнева му бе днешното интервю на Плевнелиев за бТВ, в което настоящият президент обвини лидера на АБВ Георги Първанов, че е подписал договор за сътрудничество с "Единна Русия" - партията на руския депутат Пьотр Толстой .

"Заявявам категорично, че това е единственият документ, от създаването на днешната българска държава, в който Русия чрез своята управляваща партия се ангажира, официално признава, декларативно уважава външнополитическия, стратегически избор на Република България за членство в Европейския съюз и НАТО" , каза още Петков. И уточни, че договорът с Русия от страна на ПП АБВ е подписан от него, а не от президента Георги Първанов и може да се види на интернет страницата на партията.

Плевнелиев горд, че е различен от Първанов, не променя позицията си спрямо Путин

Плевнелиев горд, че е различен от Първанов, не променя позицията си спрямо Путин

Борисов бил горд и състезателен човек

По думите му Русия се ангажира заедно с българските власти да търси решение за проблемите, които имаме в сферата на енергетиката.

"Това, че недоразумението Плевнелиев не може да оцени това, което е направилаАБВ не изненадва никой разумен български гражданин. Той е един нескопосан лъжец и клеветник, на който горният завършек на тялото служи Бойко Борисов да му бие "чембери", не сдържа яда си Петков.

Според Петков с тези си действия Плевнелиев разчита и на "чембер" от НАТО, а и "да го класират" на служба в Еврокомисията.