Президентът Румен Радев ще допусне грешка, ако в края на мандата си застане зад политически проект. Това заяви пред БНР бившият държавен глава Росен Плевнелиев.

Според него Радев ще допусне грешка, която не отива никой президент. Плевнелиев е убеден, че след приключването на втория си мандат държавният глава ще се бори за промяна в държавата и ще застане зад политически проект.

По думите му президентите Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов също са направили подобни опити, които са се оказали неуспешни. Той е категоричен, че народът няма да разбере и няма да подкрепи амбициите на Радев да влезе във властта начело на политическа партия. Това ще изпрати много тежко послание към хората, че всъщност президентът е бил във властта като държавен глава, за да подготви своя политически проект, поясни Плевнелиев.

Той предупреди, че Радев е на път да направи грешка, която не е добра за България. По думите му президентът не опровергава слуховете за политическия си проект и е въпрос на време да поиска властта. Според него Радев прави опит да бъде българския Орбан или Тръмп.

Плевнелиев отчете като грешка това, че лицето, санкционирано по Магнитски - Делян Пеевски, по някакъв начин се отъждествява с ролята на говорител на правителството. Не разбирам защо е толкова лоша комуникационната стратегия на правителството, както и на другите политически партии. Така че се оставят този политик, с липса на всякакъв интегритет, да се изживява като говорител на правителството и НС, допълни той.

Ще се радвам всички управляващи да са под светлината на прожекторите, за всякакви форми на липса на интегритет - корупция, търговия с влияние. И считам, че това важи с пълна сила за всички - Бойко Борисов, Кирил Петков, Асен Василев, като се стигне до президента Румен Радев. Всички те дължат отговор на въпроси - има ли сянка на съмнение за техни действия. Дължат се отговори за това, което се е случило с тези имоти и дали в президентската институция се акумулират пари за бъдещ политически проект, каза още Плевнелиев.

Румен Радев чува хор на страха заради нова политическа партия

Румен Радев чува хор на страха заради нова политическа партия

Отказа да коментира г-н "Магнитски"