Изненадваща проверка на Националния дворец на културата направи министър Боил Банов, съобщиха от Министерския съвет. Залите, които ще приемат министри, делегати, служители и журналисти, са в довършителна фаза.

Зала 3 и прилежащите й 3.1 и 3.2, в които са предвидени основните събития от Българското Председателство на Европейския съвет, са почти готови. Те трябва да се обзаведат и да се тестват системите.

Мирослав Боршош се сдоби с две нови обвинения за ремонта на НДК

Мирослав Боршош се сдоби с две нови обвинения за ремонта на НДК

За умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни сделки

В Зала 10, в която ще заседават държавните и правителствени ръководители на страните членки на ЕС, се прокарват инсталациите и системите за сигурност, докато в зали 7, 8 и 9 основните строително-монтажни работи са изпълнени.

В зала 6, фоайетата и кабинетите около нея, където ще се помещава Международният пресцентър, продължават ремонтните дейности. Всички фоайета, включени в обхвата на ремонта, са готови. Терасите са с нова хидроизолация и настилки.

"НДК гейт" не застрашава председателството, уверява Томислав Дончев

"НДК гейт" не застрашава председателството, уверява Томислав Дончев

Бил съм рядко системен при преследване на интересите и правата на държавата

Освен подготовката на сградата за Председателството в НДК тече и активна културна програма. До края на годината се очаква да се случат над 100 събития под покрива на НДК. Билетният център и културните пространства - ДНК, "Перото", Театър "Азарян" и зала "42" работят.

Припомняме, споровете за ремонта на НДК станаха причина за уволнението на бившия директор на Двореца на културата. На 26 юни 2017 г., понеделник вицепремиерът Лиляна Павлова уволни изпълнителния директор на НДК Мирослав Боршош. Във вторник премиерът Бойко Борисов го върна на поста.

От БСП и ДПС обявиха в пленарна зала, че казусът трябва да бъде разследван от парламентарна комисия. Йордан Цонев от ДПС директно заяви, че според него случаят е за прокуратурата.

На 28 юни от прокуратурата съобщиха, че са уведомени от ДАНС за нарушения с бюджетни пари, отпуснати на НДК, а на 19 юли прокуратурата обвини Боршош за нецелесъобразно изразходване на средства.