След като на сайта на Центъра за подготовка на Българското председателство на Съвета на ЕС беше публикувана информация, че вече се купуват мебели и офис оборудване, ръководството на центъра излезе с изявление.

Ръководството на Центъра за подготовката и провеждането на Българското председателство е направило пълна проверка на документите публикувани в "Профил на купувача" на интернет страницата за подготовка на председателството.

Според изявлението на ръководството е направена грешка във вътрешната процедура за публикуване на файлове, в резултат на което в "Доставка на интериорно и офис обзавеждане" са качени работни документи, свързани с т.нар. пазарна консултация. Припомняме, пазарната консултация е задължителна по закон и се прави преди да се обяви обществената поръчка.

От ръководството на Центъра за подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС известиха, че документите ще бъдат свалени от страницата, като на тяхно място ще се публикува окончателен вариант на пазарната консултация. В окончателния вариант не трябва да съдържа информация, насочваща потенциалните кандидати към определен продукт, марка или визия.

Екипът по подготовката отрича информацията, че вече се купуват мебели и офис оборудване. В изявлението бе съобщено и че вече е установен служителят, допуснал грешката. От него са поискани обяснения.

Припомняме, че в рамките на тази седмица това е вторият случай, в който екипът на служебното правителство качва документ на сайта си по погрешка.

Свалиха текстовете за уседналостта и уволниха чиновник

Свалиха текстовете за уседналостта и уволниха чиновник

Със заповед на служебния министър Мария Павлова

След като директорът на дирекция "Съвет по законодателството" в Министерството на правосъдието Любомир Талев беше обвинен за допусната грешка и съответно освободен от поста си, днес служебното правителство отново прехвърли вината на чиновник.

Уволненият служител: Президентът Радев предложи текста за уседналостта

Уволненият служител: Президентът Радев предложи текста за уседналостта

Спорният проектозакон...

Ръководството на Центъра за подготовката и провеждането на Българското председателство се оправда, че обществената поръчка за мебели за нуждите на Българското председателство все още не е обявявана от Националния център.