Какви са очакванията за съставяне на кабинет с мандата на ГЕРБ, коментираха политолози. Социологът Димитър Ганев посочи пред бТВ, че ако има шансове, те са в трети мандат, който ще бъде връчен през първата половина на януари. За да има той реализация обаче, трябва радикална промяна в политическата ситуация. Сега никой не е готов за коалиция в какъвто и да е формат. Вероятно ще трябва да се мине през още един цикъл - местни избори, смята той. За него "кризата още няма решение".

Явор Божанков: Политическите субекти се държат сякаш представляват целия народ

Явор Божанков: Политическите субекти се държат сякаш представляват целия народ

С промените в Изборния кодекс внасяме още по-голямо недоверие в обществото

Доц. Мария Пиргова уточни, че държавата се жертва заради партийни интереси. Тя също вижда шанс в третия мандат, ако "се промени настроението на партиите". И доц. Пиргова смята, че политическите сили започват да се борят за местните избори. "Старата политическа система изяжда държавата" - каза Пиргова за управлението на служебния кабинет. Всичко живо в държавата краде заради липса на прокуратура, е категорична тя.

Борисов няма да се меси в проектокабинета на Габровски, той е последният шанс

Борисов няма да се меси в проектокабинета на Габровски, той е последният шанс

Според лидера на ГЕРБ толкова добре работещ парламент в България не е имало

"Премиер Стефан Янев" - за политолога това е възможността за събиране на партиите и сформиране на експертно правителство.

Доц. Петър Чолаков от Института по социология и философия на БАН коментира, че даване на трети мандат на "Български възход" би било атакувано заради близостта на Стефан Янев с президента Румен Радев. По думите му държавният глава ще играе традиционно и ще връчи третия мандат на БСП. Той смята, че се върви към нови избори.

Очакване за кабинет в Народното събрание
Обновена

Очакване за кабинет в Народното събрание

Стефан Янев, макар да не му е детска мечта, е готов на разговор да бъде премиер