Започваме да събираме подписи за оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента на основание системно нарушване на Правилника на Народното събрание.
Тази закана отправи в началото на днешния пленарен ден Тома Биков от ГЕРБ.

ГЕРБ обвиниха БСП в ценностна атрофия и биполярност

ГЕРБ обвиниха БСП в ценностна атрофия и биполярност

Излизат с декларация срещу позицията на Позитано 20 срещу Луков марш.

"Очевидно вашите партийни органи са атрофирали и не са в състояние да вземат ясно политическо решение, да ви помогнем да формирате адекватна позиция по отношение на национални консенсуси, свързани с политическото насилие и политическия консенсус по теми, които за нас не бива да бъдат преразглеждани", захапа той социалистите.

"Другарски съд" на Позитано 20 заради Народния съд на Жаблянов
Обновена

"Другарски съд" на Позитано 20 заради Народния съд на Жаблянов

От ГЕРБ поискаха оставката на Жаблянов

Биков нападна червените и заради биполярното им състояние. "Чуваме едно, виждаме друго, а после разбираме, че мислите трето", каза още той.

Няма да позволим на ГЕРБ да прави историческа интерпретация на фактите от историята ни и да се опитват да заметат реалните проблеми на гражданите, ядоса се Жельо Бойчев от БСП.

БСП подкрепи Валери Жаблянов
Обновена

БСП подкрепи Валери Жаблянов

Въпреки публикуваната му лична позиция за Народния съд

"Това, на което ние категорично ще се противопоставяме, е на този ваш опит да изместите теми. Ако има тема, която трябва да бъде на дневен ред в българкото Народно събрание днес и трябва да отнема енергията му и да нажежава страстите това е защо в момента се отказва достъп до медицинско обслужване на български граждани", закани се червеният депутат.

Бойчев атакува с писмо до парламента от 13 февруари от директора на НЗОК, където се посочва: "Към началото на 2018 г. задълженията на НЗОК към чужди здравни фондове възлизат над 271 млн. лв.". С писмото се иска актуализация на бюджета на НЗОК със 140 милиона лева.