Земеделският министър Румен Порожанов се срещна с протестиращи пред Министерския съвет собственици на земеделски земи, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Собствениците настояват за удължаване на сроковете по Закона за опазване на земеделските земи, в който да важи вече дадено променено предназначение на имота за неземеделски цели.

Министър Порожанов обеща да има обществена дискусия по въпроса, за да се намери балансирано решение, което да отговаря на обществения интерес.

ГЕРБ се отказва от спорния закон за земеделските земи
Обновена

ГЕРБ се отказва от спорния закон за земеделските земи

И патриотите дадоха заден за закона

Припомняме, по-рано днес в парламента ГЕРБ изтеглиха спорния законопроект за опазване на земеделските земи. Това стана след като във вторник вечерта срещу промените в закона протестираха представители на екологични организации. Те се опасяват, че законът ще позволи разширяване на строителството по Черноморието. Природозащитниците поискаха и оставката на екоминистъра Нено Димов.

Екоминистър се държи като регионален - първи екопротест при "Борисов 3"

Екоминистър се държи като регионален - първи екопротест при "Борисов 3"

Природозащитници искат оставката на Нено Димов

Пред земеделския министър собственици на земи обявиха, че има около 14 000 случаи на дребни земеделски стопани и за малки парцели. Инвестирали сме вече пари, които ще ги загубим, ако срокът не се удължи, казаха от национална асоциация "Българско Черноморие".