В последното си заседание за тази година парламентът ще продължи с второто четене на текстове от законопроекта за държавния бюджет за 2008 г.

Припомняме, вчера парламентът отложи гласуването на бюджета за 2008 г., за да избере инспекторат към Висшия съдебен съвет. След бурни дебати, гласивания и прегласувания бяха избрани главният инспектор - Ана Караиванова и само 8 от десетте инспектори на новия орган.
След това народните представители удължиха работното си време, за да приемат бюджета. Въпреки това обаче, депутатите не успяха да приемат бюджета, тъй като депутатът от ОДС Ясен Попвасилев колабира в пленарна зала, което накара председателстващият Любен Корнезов да прекрати заседанието.

В дневния ред на днешното последно за годината заседание на парламента е първото четене на промени в Закона за паричните преводи, електронните платежни инструменти и платежните системи и в Закона за Националния център за аграрни науки, както и второто четене на законопроекта за признаване на професионални квалификации.