Недоумявам как хора с такъв политически опит направиха толкова грешки за толкова кратко време. Това коментира съпредседателят на ПП Кирил Петков в Партийния дом по повод исканите смени на двама министри в служебния кабинет.

Ситуацията по мнението му била леко хумористична - първоначално Димитър Главчев имал доверие на министрите, после Борисов поискал смяна на външния, смяната се случва и лидерът на ГЕРБ обяснява, че е случайност. Нищо не задължавало Димитър Главчев да съгласува кабинета си с Бойко Борисов и Делян Пеевски. Това правителство е на ГЕРБ, отговорността е на Борисов, заяви депутатът.

Борисов не носи отговорност за назначенията в кабинета "Главчев"

Борисов не носи отговорност за назначенията в кабинета "Главчев"

Петков, Иванов и Пеевски да не се отдръпват от това, което е сътворено заедно

Той посъветва Румен Радев да поиска мотивите за тези оставки. Ще бъде ужасно, ако на всеки две седмици се сменят министри, категоричен бе бившият премиер. Много грешки продължават да се случват, изтъкна Петков. Най-голямата грешка е с оставката на Станимир Михайлов. Малко влизаме като в Майстора и Маргарита- всичко става възможно, подчерта той.

Кирил Петков вярва, че народът е мъдър и ще реши накъде да вървим. С удоволствие бих подкрепил вота на недоверие, но е конституционно необосновано, подчерта още съпредседателят на ПП. Няколко идеи обсъжда формацията- едната е изслушванията на министри да продължат и по време на кампанията, както и дали да не поискат оставката на председателя на парламента заради дебатите за оставката на управителя на НЗОК Станимир Михайлов. Безпрецедентно е Михайлов да е в зала, а да не го изслушат, категоричен бе Петков.

Наталия Киселова: Няма как да се иска вот на недоверие на служебно правителство

Наталия Киселова: Няма как да се иска вот на недоверие на служебно правителство

Дори и да се стигне до такава процедура, тя ще бъде само политически инструмент, който няма да има правни последици