"Не бих си позволил да подсказвам на кого президентът Румен Радев да даде третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Той досега показва отговорно поведение в рамките на Конституцията и ще прецени на кого да даде мандата". Това заяви председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров пред журналисти в парламента, минути след като ГЕРБ изпълниха заявеното и по-рано и върнаха втория мандат.

Андрей Гюров обясни, че по-важният въпрос е какво предстои пред страната. Думите за конструктивна опозиция и за отговорност пред важните решения за държавата липсват в действията на ГЕРБ, разкритикува Гюров. Според него ГЕРБ вкарват страната в поредна политическа криза.

ПП готови за диалог, но държат Асен Василев да е премиер

ПП готови за диалог, но държат Асен Василев да е премиер

Мирослав Иванов не вижда причина да се огъват пред ултиматуми

От "Продължаваме промяната" ще отидат на консултациите за третия мандат при държавния глава утре в 9 ч.

ПП биха подкрепили едни разговори, които да се състоят около програмата на управляващи в оставка с коалиционните им партньори - БСП и ДБ. Около управляващата програма ПП ще провеждат и разговори, ако бъдат поканени. Персоналните решения не са тема на разговор, а това, което е тема на разговор, по думите на Гюров, е решението на президента къде да отиде третият мандат.

Гюров подчерта, че ПП няма да водят разговори с ръководството на ИТН за третия мандат, тъй като партията на Слави Трифонов развалила коалицията.

ГЕРБ не взеха мандата,  Радев свиква консултации от утре

ГЕРБ не взеха мандата, Радев свиква консултации от утре

Началото на октомври е най-удачното време за провеждане на избори