Следващата седмица Продължаваме промяната ще внесе поправка в Закона за предучилищното и училищното образование. Това съобщиха от пресцентъра на партията. От партията посочват, че целта е да се отмени "нетрадиционата" дефиниция, която е стартирала опасен процес към фашизма в България.

ПП са категорични, че с действия в парламента ще противодействат на черните списъци с българските учители. От партията подчертават, че няма пропаганда в българските училища, тъй като всяко съдържание, което стига до учениците, всеки учебник, всяко помагало или учебна програма минава през одобрение на Министерство на образованието и науката.

Според ПП приетите поправки в закона за предучилищното и училищното образование се "борят" с несъществуващ проблем и освен това насаждат нов такъв. Партията подчертава, че не е работа на държавата да влиза в домовете на хората и да контролира личния им живот и поведение.

Единствените държави, в които моралът се прокарва чрез закон, са ислямските шериати с екстремистки ислям, поясняват от ПП. От там изразяват опасение, че след учителите, на прицел могат да бъдат взети артистите и журналистите.

Законопроектът за наказания срещу учителите, този за чуждестранните агенти и списъците днес ясно показват посоката. Системни усилия за още едно остро разделение на българското общество заради измислени заплахи. Скривайки по този начин много по-големи и реални проблеми, по които би трябвало да работим заедно от всички партии. За децата и младежите - борбата с разпространението на наркотиците, агресията и тормоза в училище, допълват от Продължаваме промяната.

Припомняме, че по-рано този месец депутатите забраниха пропагандата, популяризирането или подстрекаването по какъвто и да е начин в системата на образованието на идеи и възгледи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация и/или определяне на полова идентичност, различна от биологичната.

Над 7000 граждани и 76 неправителствени организации поискаха президентът да наложи вето на измененията в Закона за предучилищното и училищното образование. Държавният глава обаче отказа да наложи вето на промените.

МОН няма да допусне в системата репресия към учители, ученици и родители

МОН няма да допусне в системата репресия към учители, ученици и родители

Образованието е кауза, която не трябва да чертае червени линии