Правителството няма да излиза в отпуск. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, където присъства на откриването на новия храм "Св. Пантелеймон" в Бяла.

Борисов заяви пред журналисти, че народните представители са свършили много работа през изминалия политически сезон. "По важни теми, по които съм настоявал да имаме консенсус - успяхме", каза още премиерът и посочи като пример постигането на съгласие между всички парламентарни групи по темата за миграцията.

Борисов и Нинова си стиснаха ръцете за мигрантите

Борисов и Нинова си стиснаха ръцете за мигрантите

След извънреден председателски съвет лидерът на БСП представи проекторешението

"Исканията на хората с увреждания ще бъдат решени с промени в законодателството", допълни Борисов.

Премиерът похвали и усилията на правителството, например в сектора "Образование".
Той изтъкна повишаването на учителските заплати и мерките за приобщаването на отпадналите от образователната система като фактори за развитие в дългосрочен план.

Борисов се гордее, че образованието е основен ангажимент на кабинета

Борисов се гордее, че образованието е основен ангажимент на кабинета

330 хил. лв. повече пари за учителите годишно обеща премиерът

"Никога толкова пари за деца, училища, църкви, за заплати, за инфраструктура не са се отделяли. В момента имаме най-ниска безработица, има хора, които вече се връщат от чужбина и съм убеден, че заплатите ще растат и в частния сектор", уверява премиетър.

"Някой път правихме и грешки, всички в парламента, помните, заради газовата директива, ние бяхме докарали преговорите докрай, парламентът взе единодушно решение да не преговаряме. Онзи ден взеха единодушно решение, че трябва да преговаряме, защото глобите са над 300 милиона евро. Така че понякога и парламентът се променя, понякога и на 360 градуса. Това се прави навсякъде. Няма такъв в света, който казва моето решение е единствено и най-правилно. И понеже държавата ни е обща, ние смеизбрани временно да управляваме. Когато има по-добро решение, изобщо не е страшно да си го промениш и да направиш правилното, както направи парламентът", посочи Борисов, цитиран от БНТ.

Новопостроеният храм "Свети Пантелеймон" в град Бяла беше осветен днес от русенския митрополит Наум. Храмът е построен с 55 000 лв., отпуснати от правителството, пишат от пресслужбата на кабинета.