На днешното си заседание правителството е предложило Петър Тодоров да бъде назначен на длъжността главен секретар на МВР. 

Предложението е отправено към президента за издаване на указ за назначаването на Петър Тодоров на длъжността главен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Припомняме, че предишният ръководител на силовото ведомство Ивайло Иванов бе освободен с мотив, че е допуснал полицейско насилие по време на антиправителствените протести миналата година. Досега длъжността се изпълняваше от Стоян Темелакиев, който бе заместник на Иванов.

Старши комисар Петър Тодоров е завършил висше образование във ВНВУ "Васил Левски". Работил е дълги години в системата на МВР, като заема различни длъжности в ОД МВР Пловдив, където към момента заема длъжността директор І степен на Областна дирекция на МВР - Пловдив - реално ръководеше полицията.

Тодоров пое управлението на пловдивската полиция, след като при операция на "Вътрешна сигурност" бяха арестувани арестувани началникът на Трето РПУ Самуил Хаджиев и полицаят Атанас Качаков, заподозрени в опит за кражба на няколкостотин килограма марихуана и отвличане, а в началото на мандата на служебното правителство началникът на ОДМВР Йордан Рогачев обаче първо се оказа в болница, а след това излезе в бащинство. Съдът обаче официално го възстанови на работа заради несъразмерност на наказанието.