Правителството освободи председателя и членовете на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, съобщиха от МС след днешното заседание на кабинета "Борисов - 3".

Държавната комисия по стоковите борси и тържищата е държавен орган към Министерския съвет за регулиране и контрол върху създаването и дейността на стоковите борси, стоковите тържища и пазарите на производителите, по ред и начин, определени в Закона за стоковите борси и тържищата (ЗСБТ).

Комисията е юридическо лице на бюджетна издръжка със седалище София. Председателят на комисията е второстепенен разпоредител с бюджет по бюджета на Министерството на икономиката. В Комисията има председател и двама членове. Те се назначават и освобождават от Министерския съвет по предложение на министъра на икономиката и имат мандат пет години.

Мандатът на председателя и на членовете на комисията, е изтекъл съгласно Решение № 351 от 21 май 2015 г. на Министерския съвет. Председателят и членовете на комисията запазват правомощията си до определяне на нов състав на Комисията.

Членовете на новия състав на ДКСБТ, са: Владимир Иванов - председател, Калин Стануков - член, Кристиан Петков - член на комисията.