"Осъждаме прекомерната сила, която се използва срещу Навални, срещу съпругата му и срещу демонстрантите в Русия", заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът направи коментар по темата в рамките на работното съвещание в Министерския съвет с членове на кабинета и Националния оперативен щаб.

Борисов подчерта, че още вчера чрез Министерството на външните работи правителството изрази позиция, осъждайки за пореден път насилственото задържане на мирно протестиращи привърженици на Алексей Навални.

В позицията, разпространена от МВнР, се посочва още, че използването на непропорционална сила противоречи на поетите от Руската федерация ангажименти за зачитане на човешките права.

Екатерина Захариева осъди арестите на протестиращи в Русия

Екатерина Захариева осъди арестите на протестиращи в Русия

Позиция на МВнР

Припомняме, че на 18 януари тази година премиерът отново изрази позицията си по казуса Навални, като заяви, че осъжда неговия арест. 

Няколко дни по-късно Борисов изтъкна, че иска да чуе президента за Навални. Коментарът си държавният глава направи едва днес при представянето на годишния си отчет. 

Бойко Ноев, бивш министър на отбраната критикува премиера, че лицемерно да говори по случая "Навални", но не и по случая с "Новичок" у нас.

Бойко Борисов иска да чуе президента за Навални
Обновена

Бойко Борисов иска да чуе президента за Навални

На обиколка из Сливница спомена и разговора в ЕС