Президентът Росен Плевнелиев разкритикува президента Румен Радев и посочи, че е разочарован от действията му. Министрите не са виновни за това кой как е изпълнил и проектирал един път, коментира пред БТВ президентът (2012 - 2017г.) Росен Плевнелиев и бивш регионален министър.

Ако е на мястото на Николай Нанков, ще подаде оставка и няма да допусне да има ревизия, министърът носи морална отговорност, обясни той. В ролята си на регионален министър през 2011 г. са приоритизирани някои от най-тежките участъци и е започнала програма за модернизация, включени са над 30 трасета, а въпросът за вината трябва да се търси по договор, коментира Плевнелиев.

"2006-та имахме подобна катастрофа в Бяла, БСП управляваха и тогава никой не подаде оставка, после имаше още един случай и пак никой не подаде оставка. Когато те са на власт подобни морални действия на министри не се наблюдават. В този случай е важно да се влезе в същината на договорите", добави той.

Румен Радев призова политиците да не бягат от отговорност
Обновена

Румен Радев призова политиците да не бягат от отговорност

Оставките не са решение

"Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му от преди дни - изключително популистко. Не му прилича на държавен глава да поставя под въпрос основните институции на българската държава и да казва, че дори БСП не била алтернатива на сегашното управление. Дори има противоконституционност - разделя нацията. Той външнополитически не е никакъв фактор, няма доверие към него на Запад", обясни Плевнелиев.

"Не остана и съмнение, че проруската нотка у нас остана без покритие. Никога не се беше случвало да отиде на посещение в Кремъл, от 6 минути изявления една да говори президентът на Русия и то да говори за Бойко Борисов. След като не може да свърши нищо извън България, то ще работи в страната. Президентът трябва да е платформа за добрите идеи в държавата, да е балансиран", коментира той.

Плевнелиев добави, че няма намерение да се връща в политиката и е отказал да работи в много световни институции, за да остане у нас.

Румен Радев да не стои разкрачен между Русия и ЕС, настоя Плевнелиев

Румен Радев да не стои разкрачен между Русия и ЕС, настоя Плевнелиев

"Ако реши да върви на изток, трябва да се определи"