Премиерът Бойко Борисов е обещал финансиране за разширяването на националната тренировъчна база на гимнастичките. Това обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев на брифинг в Министерския съвет след заседанието на кабинета.

Кралев пожела успех на златните ни момичета и заяви, че се надява те да достигнат възможно най-далеч на световното първенство по художествена гимнастика.

Спортният министър уточни, че ако националният отбор по футбол продължава да се представят както досега и да радва хората, ще получи подкрепа от държавата с изграждането на нов национален стадион, в рамките приблизително сто милиона лева.

"Столична община трябва да предложи терен, за да видим какво ще се прави оттук нататък", обясни министър Кралев.

Илиана Раева коментира, че за нея е било от изключително важно значение да благодари днес лично на премиера Бойко Борисов за осигуряването на 85% от бюджета, който е трябвал за осъществяване световното първенство по художествена гимнастика.

"Господин Борисов изрази своето мнение да продължим да работим и да ни помага", каза още тя и обеща, че ще се работи много, за да радват милионите почитатели на художествената гимнастика.

Междувременно от МС съобщиха, че премиерът се срещна с президента на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе. Двамата са разговаряли за усилията на правителството за подпомагане на българския спорт.

За България са много важни и трите световни първенства, които се провеждат в момента - по художествена гимнастика, волейбол и гребане, е заявил Борисов. Те рекламират страната ни и дават добър пример за бъдещите поколения, смята премиерът.

За последните години страната ни е вложила в спортна инфраструктура 350 милиона лева, заяви Борисов.

Президентът на международната федерация Моринари Ватанабе подчерта, че е добър приятел на България и на художествената ни гимнастика, която е на световно ниво

На срещата участваха и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, генералният секретар на Международната федерация по гимнастика Андре Гейнсбюлер, Илиана Раева - президент на Българска федерация по художествена гимнастика и президент на Организационния комитет на Световното първенство, вицепрезидентът на Българска федерация по художествена гимнастика и посланик на Световното първенство Мария Михайлова, генералният секретар на Федерацията Росина Атанасова и талисманът на Световното първенство Радина Филипова.