"Драматичен е сблъсъкът премиер-президент и е външен, защото това не им пречи да си назначават нов началник на службата за охрана, сега ще си назначат нов заместник-началник на отбраната, което не се случва без комуникация между институциите."

Такъв коментар направи пред bTV Румен Овчаров, бивш министър на енергетиката. 

Според него призивите за диалог между двамата първи мъже у нас са театър. Те си говорят, работят си, каза Овчаров.

По думите му Бойко Борисов е за експертен кабинет, но не е за служебен, защото той вероятно ще прекрати схемите, чрез които ДПС и ГЕРБ съвместно купуват гласове по време на избори и те дават тези 8 до 10%, с които ГЕРБ спечели последните избори, коментира още бившият министър на енергетиката.

Борисов: Експертен кабинет ме устройва най-много, но правителството остава в този формат
Обновена

Борисов: Експертен кабинет ме устройва най-много, но правителството остава в този формат

Радев бил силно политически украсен

"Странен е нюансът, че Каракачанов иска това, което иска ДПС - патриотично-турска посока виждам относно експертния кабинет, освен ако не е инспирирано това искане от един и същи източник. За експертния кабинет това е преди всичко интерес на ДПС и Делян Пеевски. ДПС фактически са във властта - няколко човека, останалите симпатизанти и избиратели на ДПС са извън властта - те са гладни образно, имат нужда от такова директно участие във властта, за да могат да се подредят на ниските, регионалните равнища", обясни Овчаров.

Той защити избора на Нинова за председател и отрече да е тоталитарен ръководител, той даже поясни, че тя никога никого не е изключвала от партията.

Радев: Не може хората с пълни шкафчета да канят на диалог тези с празни

Радев: Не може хората с пълни шкафчета да канят на диалог тези с празни

Нямало смисъл от постановка, в която диалогът е индулгенция за корупция